90 Sayılı Resmi Coğrafi İşaret ve Geleneksel Ürün Adı Bülteni yayımlandı

Diyarbakır Boğazkere Üzümü,  Aydın Yamalak Sarısı Zeytini,  Midyat İnciri,  Gerede Keşi,  Pınarbaşı Uzunyayla Çerkes Peyniri,  Meriç Kara Kavunu, Afyon / Afyonkarahisar Çullama Köfte, Afyon İlibada Sarması / Afyon İlibada Dolması / Afyonkarahisar İlibada Sarması / Afyonkarahisar İlibada Dolması, Gaziantep / Antep Firikli Acur Dolması, Çamlıdere Höşmerim Tatlısı,  Kurucaşile Taş Sac ve  Zonguldak Bartın Defne Yaprağı coğrafi işaret başvuruları 1 Aralık 2020 ve 90 sayılı Resmi Coğrafi İşaret ve Geleneksel Ürün Adı Bülteni 'nde yayımlandı.

Bülten'de, başvurusu daha önce yapılmış olan ve süreci tamamlanarak tescil edilen Gerede Şakşak Helvası,  Gaziantep Sarımsak Aşı,  Gaziantep Sarımsak Kebabı,  Özvatan Çiçek Balı, Nazilli Pidesi, Nizip Patlıcanı,  Akşehir Tandır Kebabı,  Kütahya Köpük Helvası,  Fethiye Kaya Halısı / Fethiye Kayaköy Halısı / Fethiye Halısı,  Üzümlü Dastarı / Yeşilüzümlü Dastarı,  Kastamonu Örme Fanilası / Kastamonu Fanilası, Erciş Üzümü,  Buldan Kestanesi,  Çameli Elmalı Bezi,  Çameli Kilimi,  Samandağ Ney-i,  Karacasu Çömleği, Germencik Ekşili Tavuk,  Ortaklar Çöp Şiş,  Posof Fasulyesi,  Gaziantep Sütlü Zerdesi / Gaziantep Astarlı Sütlacı  ve Bozdoğan Cevizli Sucuğu coğrafi işaretleri yer aldı.